Tandlægerne Østbirk
Tandblegning

Tandblegning

Er dine tænder blevet mørkere med alderen og ønsker du at få dit hvide smil tilbage. Så tag kontakt til os og hør hvad vi kan gøre for at hjælpe dig. Få lavet en lavet en tandblegning og få dine hvide tænder igen.

Undersøgelse for tandblegning

Hvad er en tandblegning?

Tandblegning er en kosmetisk tandbehandling som vores tandplejere hjælper dig med så dine tænder igen kan blive hvide. Med alderen bliver dine tænder mere gule, og kaffe, rødvin og tobak er med til at misfarve dine tænder. Alle disse misfarvninger kan normalt afhjælpes med en tandblegning.


Vi kan hjælpe dig igang med en tandblegning som du selv foretager derhjemme da det giver de bedste resultater. Det kan vi vejlede dig i inden en tandblegning påbegyndes.


Tandblegning foretages kun ved sundhedsfaglig indikation som vurderes af en sundhedsfaglig tandlæge eller tandplejer.

Før og efter billeder af tandblegning

Før tandblegning

Før tandblegning

Før tandblegning

Før tandblegning

Efter tandblegning

Efter tandblegning

Efter tandblegning

Efter tandblegning

Hvilke tænder kan bleges?

Det er ikke alle tænder der er lige nemme at blege. For at få det bedste resultat kan vi hjælpe dig med gode råd og vejlede dig bedst muligt. Hvis du har fyldninger eller keramiske kroner i fronten af munden så skal de skiftes efterfølgende hvis farve forskellen er for stor efter tandblegningen. Derfor er det altid en god idé at rådføre dig med din tandlæge eller tandplejer inden du går igang med tandblegning.

Årsag til misfarvede tænder?

Der kan være mange årsager til misfarvede tænder. Det kan være aldersbetinget eller det kan være på grund af mængden af kaffe og rødvin du drikker. Det kan også være tobak eller at du tager noget medicin hvor der er en bivirkning der giver misfarvning. Tandemaljen kan blive slidt og derfor bliver tænder lettere misfarvede. En tandblegning kan i disse tilfælde hjælpe dig med at få hvidere tænder igen.

Hjemmeblegning af tænder

Til at starte med skal du have booket en tid så vi kan tage aftryk af dine tænder. Dette aftryk skal vi bruge til at fremstille de blegeskinner du skal bruge når du skal igang med selve tandblegningen.


Blegskinnerne får du udleveret sammen med det produkt som skal bruges til tandblegningen. Vores tandlæge eller tandplejer vil instruerer dig grundigt i hvordan du skal bruge produktet sammen blegeskinnerne.


Du bestemmer selv hvornår du vil starte blegningen og du skal ikke besøge klinikken efter udlevering. Hvis du efter en blegning ikke er tilfreds med resultatet så kan vi lave en kontrol og måle hvordan effekten har været.

Er der bivirkninger ved tandblegning?

Der kan som ved alle tandbehandlinger opstå bivirkninger. Der kan opstå isninger, irritation, emaleskader og allergiske reaktioner.

Isninger

Nogle mennesker vil opleve isninger i tænderne eller øget følsomhed over for varme temperaturer efter en tandblegning.

Emaljeskader

Hvis man anvender for meget tandblegemiddel kan det give emaljeskader. Følg derfor altid tandlægen eller tandplejerens anvisninger.

Irritation

Tandkødet kan blive irriteret og der kan komme rødme og ømhed. Dette sker hvis tandblegemiddelet kommer i kontakt med tandkødet.

Allergiske reaktioner

Der kan være indhold i tandblegemiddelet som man kan være allergisk overfor. Det kan give hævelse, kløe eller åndedrætsbesvær. Kontakt din læge hvis du oplever disse symptomer.

Holdbarhed på tandblegning

Holdbarheden på en tandblegning afhænger af hvad du spiser og drikker. Drikker du meget kaffe og rødvin, og samtidig ryger så holder blegningen ikke så længe. I de fleste tilfælde holder det 2-3 år før der skal en genblegning til. Hvis man passer på sine skinner kan de i de fleste tilfælde genbruges igen til genblegning.

Huskeråd efter tandblegning

Efter tandblegningen er det vigtigt at du ikke indtager mad og drikkevarer som kan farve tænderne i op til 48 timer efter. Rygning skal også undlades ellers har tandblegningen ikke den ønskede effekt. Det er bedst at spise pasta, ris, kylling og drikke vand eller mælk.